Welkom op de website van de hobbykennel "Soleil Bulldogs".

Deze hobbykennel was eerder bekend onder de naam "Meester Bulldogs". 


Black Leavitt female pups


Soleil Bulldogs Black Diamond, Black Dakota & Black Dream - De eerste zwarte 100% Leavitt teefjes ooit - uit Ginger x Reggae. 


Op deze site vindt u informatie over het geweldige hondenras de Old English Bulldog. Deze website geeft tevens informatie over de hobbykennel "Soleil Bulldogs". Wij houden ons voornamelijk bezig met de Leavitt en de Leavitt-achtige (ook wel Alternatieve genoemd) lijnen. De stambomen van onze honden zijn allemaal te herleiden naar de honden waar David Leavitt ooit de Old English Bulldog / Leavitt Bulldog mee begonnen is. Wij zijn als hobbyfokker aangesloten bij de club van David Leavitt, de LBA - Leavitt Bulldog Association en de LBAE - Leavitt Bulldog Association Europe. Hierdoor heeft u de garantie dat er alleen met goedgekeurde ouderdieren gefokt wordt, er moeten elleboog, heup en tegenwoordig vaak ook ruggengraat rontgenfoto's van de ouders gekeurd worden voordat er LBA-stambomen aan de pups uitgegeven worden. Pups met afwijkingen of uit voorouders met gezondheidsproblemen krijgen een LBA non-breeding stamboom, zo wordt er alleen met de allerbeste dieren verder gefokt. Ook onze alternatieve lijnen worden gefokt volgens de regels van de LBA. Dit betekend dat teefjes niet voor hun tweede verjaardag gedekt worden. Ook krijgen zij max.3 nestjes met minimaal 1 jaar tussen de nesten, zodat de teefjes weer helemaal bij kunnen komen van de bevalling. 

 

Soleil Bulldogs

 

                                                                             Isa, Ginger, Bruno & Bijou


In 2006 leerde Dieu het ras de Old English Bulldog kennen en is de bullenliefde begonnen, wij zijn vooral gek van het Leavitt type, dit is het meest originele en athletische type Old English Bulldog. Snel daarna is Dieu haar eerste Bulldog, het 100% Leavitt teefje SinSin Jr aka Ginger geïmporteerd uit Amerika. Toen Dieu en Maurice een relatie kregen volgden er meer, ook uit nestjes van hun prachtige honden hielden zij vaak een teef en soms ook een reu, om mee verder te fokken. Niet al onze honden wonen bij ons thuis, sommige krijgen alle aandacht bij vrienden, familie en bekenden. Wij vinden het erg belangrijk dat de honden goed gesocialiseerd zijn en gewoon in huis wonen bij hun families en soms andere huisdieren, niet in een kennel.

 

 David Leavitt & Dieu

 

David Leavitt & Dieu Soleil Bulldogs - september 2013

 

Ons motto is: Een hond heb je niet voor even, maar voor het leven!

 

Wij zijn van plan af en toe een nestje te fokken met zorgvuldig samengestelde combinaties. Gelet op: raszuiverheid, gezondheid, karakter, gedrag en kleur. Met deze website willen wij u hier graag van op de hoogte houden. Wilt u meer informatie, heeft u vragen of wilt u dit mooie ras eens komen bekijken? Mail of bel ons voor meer informatie of een afspraak.

Tip: Ga ook eens op een show kijken zodat u de diverse types Old English Bulldogs kunt bekijken en met verschillende fokkers kunt spreken. 

Als er een show gepland staat, kunt u informatie daarover vinden via het tabblad "SHOWS". 

CONTACT

 

Maurice & Dieu 

Assen, Nederland

0(031)6-28798024

Bereikbaar op werkdagen na 19.00 uur of in het weekend, spreek de voicemail in als wij niet opnemen en wij nemen z.s.m. contact met u op. 

info@oldenglishbulldogs.nl

 

Volg ons ook op Facebook via www.facebook.com/SoleilBulldogs  


FB