LEAVITT BULLDOG

 

Via onderstaande links komt u op de officiële websites van de Leavitt Bulldog:

 

LBA

www.leavittbulldogassociation.com

 

LBAE

www.leavittbulldogassociationeurope.com

 

Let op: Koop als u een Leavitt Bulldog wilt, deze alleen bij kennels die geregistreerd staan als fokker bij de LBA en werken met goedgekeurde ouderdieren met LBA-papieren. Deze kunt u vinden via deze link:

http://www.leavittbulldogassociation.com/breeders%20and%20kennels.html 

 Anders koopt u een Leavitt-type met afstammingsbewijs.

 

Hieronder vind u de rasstandaard en de diverse bloedlijnen/types.
Rasstandaard:
Oorsprong: Verenigde Staten
Gehouden als: Gezelschapshond/Sport (rennen, zwemmen, gehoorzaamheidstraining)
Reuen:
Gewicht: 30 kg tot 40 kg
Schoft hoogte: 42,5 cm tot 50 cm
Teven:
Gewicht: 25 kg tot 35 kg
Schoft hoogte 40 cm tot 47,5 cm
Kleur: Verschillende kleuren mogelijk
Vachtsoort: Korte, dichte vacht
Gem. Leeftijd: 11-12 Jaar

Kenmerken:
- Brede nek
- Brede borstkas
- Rechte voorbenen
- Kleine oren
- Korte en brede snuit

Leavitt Bulldog


Karakter:

Het karakter van de Old English Bulldog is overtuigend, trouw, rustig, goedmoedig, stoer, alert, onstuimig en moedig. OEB's zijn zeer vriendelijk en liefdevol, beschermend voor hun gezin en kinderen. Ze zijn extreem sterk en soms tegen honden van het zelfde geslacht agressief, dus socialisatie, gehoorzaamheid en opvoeding zijn belangrijk. Het is het beste om met energieke individuen te sporten of andere oefeningen te doen. Dit om hun energie kwijt te kunnen raken. 

Leavitt & Leavitt-achtigen:
In 1971 starte David Leavitt in samenwerking met de Universiteit van Ohio (U.S.A.), een fokprogramma op om de originele Bulldog terug te fokken, de Leavitt bloedlijn met als resultaat een gezonde, vriendelijke, gespierde en atletische Bulldog, uit diverse rassen.

Alternatieve Bulldog:
Over het algemeen zijn dit atletische bully types met veel bone. Bulldogs met een sterk karakter en werklust voor de baas, waar meerdere bloedlijnen/types OEB in kunnen zitten. 

 

Verschillende types Old English Bulldog:

- Leavitt Bulldog

- Renascence Bulldog

- Hermes Bulldog

- Old Time/Tyme Bulldog

- Alternatieve Bulldog

Voeding:
Wij voeren onze bullen brokken van het merk Biofood en in het weekend vlees dat we bestellen bij Lotgering.
Wij vinden natuurlijke voeding, zonder al te veel kunstmatige toevoegingen erg belangrijk. De bullen doen het hier erg goed op, de vacht blijft zacht, ze glanzen mooi en verharen weinig.

 

Geschiedenis:
De Bulldog, ook wel bullenbijter, is een type hond dat oorspronkelijk werd gefokt voor de strijd tegen stieren (bullen). Gevechten tussen honden en stieren waren vanaf de 16e eeuw tot in de eerste helft van de 19e eeuw populair in verschillende Europese landen, maar vooral in Engeland. In Engeland werden eerst molossers
gebruikt in het stierengevecht, maar in de loop van de 17e en 18e eeuw werd hiervoor de wat lichtere Bulldog gefokt.

Bij het gevecht werd een groepje honden ingezet tegen één stier, die doorgaans met een lijn vastzat aan een paal. De honden moesten zich vastbijten in de flanken, de oren en vooral de neus van de stier, om zo het grotere dier tegen de grond te dwingen. De stier werd vervolgens, al dan niet met menselijke hulp, afgemaakt.


Bullbaiting

 Uitgangspunt bij het fokken van de buldog was dat de dieren krachtige, brede kaken moesten hebben, waarbij voor een goede greep de onderkaak verder vooruit stak dan de bovenkaak (ondervoorbijter). Het neusbeen moest kort zijn om een terugliggende neus te krijgen, wat een vrije ademhaling tijdens de beet mogelijk maakte. Verder moest de hond laag zijn, om de stier makkelijk te kunnen ontwijken. En licht, om een vaste greep makkerlijker te maken als de hond in de lucht getild werd. Kortom, een muil op pootjes.

 

Overigens werd niet alleen tegen stieren, maar ook tegen beren en een enkele keer zelfs apen gevochten. En natuurlijk tussen honden onderling. In Engeland betekende het verbod op het vechten met honden in 1835 het einde van het bullebijten, maar de veel moeilijker te controleren gevechten tussen honden onderling gingen door. Dat betekende dat in de 19e eeuw andere eisen aan de vechthonden gesteld werden, wat zou resulteren in de Bullterrier.

 

Bullfighting

 De buldog zelf werd in de tweede helft van de 19e eeuw een showras, de Engelse Bulldog. Omdat praktische eisen geen rol meer speelden, gingen fokkers de kenmerken van het ras tot in het absurde overdrijven. Daarnaast zijn er nieuwe rassen van het buldog type ontwikkeld, waarvan het niet de bedoeling was ze ooit tegen stieren in te zetten. De Boxer is ongetwijfeld de meest bekende van deze nieuwe bullenbijters. Sinds de jaren '90 lijkt het fokken van varianten op de Bulldog opnieuw in de mode te zijn. Soms in een poging het oude type te herstellen, in andere gevallen volgt de fokker zijn eigen smaak. Een van deze creaties is de Banter dog, een Amerikaanse herschepping van de oude Brabantse bullenbijter.
* Bron: Wikipedia.


CONTACT

 

Maurice & Dieu 

Assen, Nederland

0(031)6-28798024

Bereikbaar op werkdagen na 19.00 uur of in het weekend, spreek de voicemail in als wij niet opnemen en wij nemen z.s.m. contact met u op. 

info@oldenglishbulldogs.nl

 

Volg ons ook op Facebook via www.facebook.com/SoleilBulldogs  


FB